2.10.12

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων - Δελτίο Τύπου για την σημερινή μεγάλη κινητοποίηση



Χαιρετίζουμε την μεγάλη σημερινή κινητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής, που με δυναμισμό εφευρετικότητα ζωντάνια και αποφασιστικότητα διεκδίκησαν το να μείνουν τα σχολεία ζωντανά, να υπάρξει μέλλον για την μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Χαιρετίζουμε τους μαθητές και μαθήτριες των μουσικών σχολείων του Αλίμου, του Ιλίου, της Παλλήνης, του Πειραιά και του Καλλιτεχνικού Γέρακα, τους εκατοντάδες γονείς, τους εκπαιδευτικούς  που πορεύτηκαν μαζί, διεκδικώντας το αυτονόητο για τα σχολεία μας, το να υπάρχουν δηλαδή μετακινήσεις προς και από τα σχολεία, ως βασικό όρο ύπαρξής τους.
Ευχαριστούμε την ΟΛΜΕ τις τοπικές ΕΛΜΕ τις Ενώσεις Γονέων, τους δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και του ΚΚΕ, τους δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν κοντά μας.
Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στην κοινή γνώμη πώς ενώ στους δρόμους της Αθήνας υπήρχε η μεγάλη μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία, κανείς από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών βρέθηκε για να επιδώσουμε το διεκδικητικό μας υπόμνημα, παρά μονάχα τα γραφεία πρωτοκόλλου των υπουργικών γραφείων.
Αντιπροσωπεία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς επισκέφθηκε στο κοινοβούλιο τα γραφεία των κομμάτων εκτός της Χ.Α. και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με βουλευτές κατά σειρά της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της Ν.Δ. και των ΑΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ όπου είχε και σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρό τους, εκθέτοντας το βασικό τούτη τη στιγμή πρόβλημα των σχολείων.
Αγωνιζόμαστε για να κρατηθούν τα σχολεία της τέχνης και του πολιτισμού ανοιχτά.
Αγωνιζόμαστε για την δημόσια εκπαίδευση.
Η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!
Χρέος στα παιδιά μας, τα Σχολεία μας να γίνουν φωτεινή ελπίδα για το μέλλον τους
Συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας ενωμένοι μαθητές εκπαιδευτικοί γονείς, γιατί ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα.
Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11πμ στην πλατεία Αριστοτέλους με τις σχολικές κοινότητες των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Βόρειας Ελλάδας.


Ο  Πρόεδρος                                                        H   Γ. Γραμματέας
Π.Κουφαλάκος                                                      Κ.Αθανασιου                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου